Paashaasbroodjes met kaneel

Als er iets níet mag ontbreken op de ontbijttafel tijdens Pasen, dan zijn het wel deze Paashaasbroodjes met kaneel. Niet alleen ontzettend lekker, vooral ook heel erg leuk om naar te kijken. Ik maak ze al sinds Anne en Bram klein zijn. Toen bewonderden ze de broodjes vooral om de vorm, tegenwoordig gaat het meer om de smaak. Het is echt een traditie en iedereen smult ervan! Ik maak ze met kaneelsuiker, een echt een zoete traktatie bij het ontbijt.

Ingrediënten:

– 30 ml warm water
– 2 ½ tl gist
– 1 el suiker
– 1 tl zout
– 60 ml olijfolie
– 400 g bloem
– 1 ei
– 100 g kaneelsuiker
– rozijntjes

Bereiding:

1. Pak de kom van je keukenmachine en doe daarin de water met gist, suiker, zout, olijfolie en bloem – in die volgorde. Mix het daarna tot een geheel en zorg ervoor dat het deeg niet te nat is. Als het toch te nat blijft, kun je nog een klein beetje bloem toevoegen. Als het te droog is, kun je wat meer water of olie toevoegen.

2. Nu heb je je deeg. Doe dat in een ingevette kom en dek deze af met een theedoek. Zet weg en laat rijzen tot je twee keer zo veel deeg hebt als waarmee je begon. Dit zal ongeveer een uur duren. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180° C.

3. Sla de lucht uit je gerezen deeg en verdeel de kaneelsuiker hier doorheen. Verdeel het deeg dan in 4 stukken.

4. En dan is het tijd om de haasjes in elkaar te zetten: maak uit elk stuk 2 bolletjes, een kleine en grote, en duw op elkaar – dit is je lijfje en het hoofd (zie foto 2). Doe er weer kleine bolletjes tegenaan (zoals bij afbeelding 3) voor de armen en beentjes. 

5. Vervolgens maak je oogjes van rozijntjes en maak je een snuitje en neus van nóg kleinere bolletjes. Klop het ei los en bestrijk de broodjes. Doe de rest van de kaneelsuiker eroverheen en bak de Paashaasbroodjes voor 20-25 minuten in de oven. Eet smakelijk! 

Video

Meer

Meer brunchrecepten voor Pasen bekijken? Probeer deze feta quiches eens of deze tulband met noten en karamel.

Geef een reactie